Описание на Крушовото съкровище

0
998
Рейтинг на статия

Въпреки изобилието от различни плодови сортове, съкровищната круша е призната по целия свят. Този високодоходен сорт започва да дава плодове през есента, което ви позволява да се наслаждавате на вкусни и здравословни плодове през цялата зима.

Описание на Крушовото съкровище

Описание на Крушовото съкровище

Описание на сорта

Сортът Круша на съкровището е отгледан в Молдова чрез комбиниране на подложки Оливие де Серес и Majestic Vienne. Включен в Държавния регистър на Русия. Подходящ за отглеждане във всички региони на страната, дори в северните.

Според описанието височината на дървото е 2-2,2 м. Короната е широка и има пирамидална форма. Стъблото е със средна дебелина. Листата на крушата от сорта Сокровище са с компактна овална форма, покрити с плътно мъх.

Характеристики на плода:

  • плодовете са големи, дължината им достига 12-14 см;
  • теглото е 300 g: ако дървото е развито върху подложка от дюля, тогава плодовете могат да тежат до 450 g;
  • дръжката е малка;
  • повърхността на плодовете е покрита с малки подутини;
  • цвят - светло зелен.

Вкус и употреба

Кората е плътна, месото е кремообразно. Сочността на пулпата е висока, което прави възможно приготвянето на сокове от плодовете. Вкусът е приятен, сладък. Не се наблюдава киселинност или горчивина.

Този вид круша се използва във всички посоки: прясна, за консервиране или приготвяне на различни десерти.

Правила за отглеждане

Засаждането се извършва в началото на пролетта. Сортът Treasure се нуждае от много светлина, така че за засаждане на разсад трябва да изберете добре осветени места, без бариери или конструкции. Идеалната почва, която ще увеличи добивите, е чернозем или глинеста почва. Важно е такава почва да не съдържа голямо количество алкали или киселина (не повече от 4%). В противен случай, когато копаете място, трябва да добавите 2 кг вар на всеки 1 м2 градина.

Този сорт круши не е самоплоден, затова, за да увеличите добивите, трябва да засадите Pet Clappa, Williams или Conference наблизо.

Трябва да изкопаете малка дупка: 50 на 80 см. Вътре се изсипват хранителни разтвори (20 mg суперфосфат или 30 g калиев нитрат на 10 литра вода). След 14 дни разсадът може да бъде засаден. За да направите това, корените са равномерно разпределени по целия участък на дупката и плътно покрити с пръст. След това изсипете 20 литра топла вода върху почвата. Веднага след засаждането трябва да забиете метален прът до него, който ще се превърне в опора за разсада.

Съвети за грижи

Крушата не е придирчива

Крушата не е придирчива

Този сорт се нуждае от стандартни грижи:

  1. Поливането трябва да се коригира. Трябва да се извършва на всеки 1,5-2 седмици. В този момент под всеки храст трябва да се излеят 10-15 литра топла вода. Най-добре е да се напоява културата сутрин или вечер, за да се предотврати изпаряването на слънчевите лъчи от влагата от почвата.
  2. Отсейте мястото и разхлабете горния слой на почвата, за да премахнете кората.
  3. Подхранването трябва да се извършва в продължение на 2 години след засаждането на постоянно място. През пролетта, в края на март, към почвата трябва да се добави разтвор на фосфорни съединения (50 g суперфосфат на 10 l вода). С началото на плододаването се въвежда разтвор на амониев нитрат (20 g на 10 l вода).През есента, след прибиране на реколтата, около основния ствол на дървото трябва да се положи плътен слой хумус, който ще предпази растението от замръзване.
  4. Трябва да подрязвате клони през пролетта и есента. През пролетта се отстраняват повредени и болни клони, които абсорбират много полезни вещества, поради което настъпва минимално плододаване. През есента е важно да изтъните короната, така че през пролетта храната да се влива в съцветията.

Вредители и болести

Описанието показва, че видът съкровищни ​​круши има отлична имунна система. Дървото от този сорт не е засегнато от брашнеста мана, бактериоза и гниене на плодове. Плодовете не са засегнати от струпясване и молец.

Видът не се нуждае от лечебни процедури. Важно е да се извършват превантивни мерки, които ще предпазят храста от паразити. За това се използва капково напояване, което, падайки върху листата, отмива всички бактерии и ларви на паразити, дори преди началото на инкубационния период.

Заключение

Съкровището е вид крушово дърво, което не изисква специфичен подход. Дори начинаещите в градинарството могат да се грижат за тази култура, без да се притесняват за количеството и качеството на реколтата.

Подобни статии
Отзиви и коментари

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим бонсай от фикус