Описание на круша Кармен

0
1183
Рейтинг на статия

Круша Кармен се характеризира със своите красиви ярки плодове, които привличат вниманието. За да отглеждате висококачествени продукти, трябва да следвате всички тънкости на земеделските технологии и грижи.

Описание на круша Кармен

Описание на круша Кармен

Характеристики на сорта

Сортът круша Carmen е отгледан чрез кръстосване на сортовете Red Williams и Blank Favorite.

Идеален е за отглеждане в централните и южните райони на страната. В централна Русия има високи добиви. Сортът принадлежи към летните сортове, които узряват рано. Вегетационният период е 110 дни от момента на цъфтежа. Беритбата се извършва в началото на септември.

Външен вид на круша

Според описанието дървото достига височина от 4 м. Има широка пирамидална корона:

  • средно големи плодове, малки крушовидни;
  • теглото на един плод е 120-160 g;
  • кората е суха, червена на цвят;
  • дръжката е къса, но плътна;
  • по кората има много петнисти петна;
  • добра транспортабилност;
  • показатели за добив - около 60 кг избрани продукти от 1 дърво.

Вкусови качества

При разрязване пулпата се характеризира с приятен кремообразен нюанс и висока сочност. Ароматът е интензивен. ... Преобладава сладкият вкус, без горчивина или киселинност. Стрипчивост не се наблюдава.

Сортът круша Кармен е подходящ за универсална употреба. От продуктите се приготвят вкусни салати от пресни плодове, те се използват за консервиране през зимата: приготвят компот, конфитюр или консерви.

Особености на засаждане и отглеждане

Крушата е засадена от слънчевата страна

Крушата е засадена от слънчевата страна

За отглеждането на този сорт се избират само добре осветени хранителни почви с висока дренажна система. Ако влагата застоява в земята, това ще доведе до смъртта на растението.

Засаждането се извършва през октомври или началото на май.

Като начало изберете качествен разсад. Идеалният вариант е 2-годишен разсад без болести и повреди. Няколко седмици преди засаждането на сорта Кармен изкопават дупка с размер 50 х 60 см. В нея се изсипват 2 кофи торф и се оставят в такова положение, така че почвата да се насити с полезни компоненти.

След това разсадът се поставя в дупката, така че кореновата шийка да се издига над земята на височина 5 см. Всички корени се разпределят равномерно по целия периметър на ямата, поръсват се с пръст и внимателно се набиват. След това растението се полива с 10 литра вода и почвата се мулчира със слама и хумус, смесени в равни количества. Разсадът е обвързан с метална опора, за да се предпази от деформации. За 1 кв. м засадени около 3 растения.

Правила за грижи

Като начало нормализирайте поливането. Извършва се 3 месеца след засаждането с интервал от 10-15 дни. Под всеки храст се излива поне 20 литра топла вода, за предпочитане сутрин, за да не се изпари влагата. След всяко поливане почвата се разхлабва и плевелите се отстраняват. Дълбочината на плевене трябва да бъде 10-13 cm.

Подхранването се извършва няколко пъти.

  • Използване на фосфор (20 mg суперфосфат на 10 литра вода). Извършва се 3 седмици преди цъфтежа.Около 8 литра от лекарството се изсипват под 1 растение.
  • 30 дни след прибиране на реколтата. За 1 кв. м, 3-4 кг хумус или лопен се въвеждат, за да предпазят растението от зимни студове.

Подрязването се извършва през пролетта. В този момент всички сухи области се отстраняват. През есента короната се разрежда и болните участъци се отрязват. Жартиера се извършва, докато храстът расте.

Вредители и болести

Крушата Кармен има висока устойчивост на болести и паразити, така че проблеми могат да възникнат само с молците и мишките.

За да се отървете от молца, културата се напръсква с течност от Бордо (2 mg на 10 l вода). Профилактиката срещу мишки е мулчиране с помощта на борови иглички.

Заключение

Поради устойчивостта на вида към повечето вредители и болести е лесно да се отглежда на мястото. Това има положителен ефект върху количеството и качеството на продукцията и позволява на производителя да прекарва по-малко време в грижи за растението.

Подобни статии
Отзиви и коментари

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим бонсай от фикус