Правила за отглеждане на пъдпъдъци в апартамент

1
2730
Рейтинг на статия

Не всеки начинаещ птицевъд знае, че отглеждането на пъдпъдъци в апартамент може не само да отегчи човек, но и да му навреди. Възможно ли е да се държат пъдпъдъци в апартамент и как да се управлява?

Поддържане на пъдпъдъци в апартамента

Поддържане на пъдпъдъци в апартамента

Без подходящи грижи домашните птици бързо отслабват и отслабват, производството на яйца значително намалява, а от клетките излъчва неприятна миризма. Преди да развъжда пъдпъдъци в апартамент, човек трябва да вземе решение за място за клетки и храна за домашни птици, отглеждани в тесни условия.

Развъждане на домашни птици в къща или жилище

Поддържането на пъдпъдъци в апартамент не е толкова лесно, колкото може да изглежда отвън. Дори ако малките птици създават много неудобства за домакинствата, а по време на епидемии или сезонни заболявания, те също застрашават здравето на възрастни и деца. Възможно е да държите пъдпъдъци в апартамента с интелигентност и подготовка, което ще даде добри резултати в бъдеще, или по метода "око", който ще отнеме само сила и пари.

Отглеждането на всяка домашна птица е голяма отговорност за хората. Птиците са изцяло зависими от условията, които птицевъдът създава, от фуражите и качеството на водата в хранилките. Не е трудно да се отглеждат пъдпъдъци, ако знаете как правилно да организирате живота на птицата, без да навредите на животните и хората. В градските жилищни условия е по-трудно да се създадат всички необходими условия, тъй като всяка птица обича пространството. В никакъв случай не трябва да е възможно да се правят тесни клетки за млади животни и дори с помощта на малко пространство трябва да се организира правилното отглеждане на птицата.

Какво може и какво не може да бъде пъдпъдъци? В стая, където птиците зимуват или живеят целогодишно, е необходимо да се сведе до минимум контактът между домашните любимци и птиците. Котките, кучетата, пъдпъдъците са носители на различни болести, предаването на които трябва да бъде намалено възможно най-много. Отглеждането на птици не трябва да е твърде скъпо за птицевъда, в противен случай производителността на птицата няма да изплати всички разходи през цялата година, особено през зимата.

Развъждането на пъдпъдъци без мирис в апартамент, в клетка или на оградено място е основна задача на човек. В процеса на жизнената дейност в клетките на птиците се събират изпражнения, чиято миризма трудно се издържа или премахва от балкона. В горещия сезон изпражненията са идеална среда за размножаване на патогенни микроорганизми и бактерии. Поддържането на пъдпъдъци не трябва да навреди на домакинството, затова, преди да развъждате птици, трябва да се подготвите за засаждане на малка птица в клетките.

Откъде идва миризмата на пъдпъдъци в апартамента

Поддържането на пъдпъдъци в градски апартамент е завладяващ и интересен процес, но все пак не минава без неприятни моменти. Този подвид птици е трудно да не се прави разлика между другите видове пилета. Те са малки по размер, с плътно оперение с красив тъмен и кафяв цвят.Поддържането на пъдпъдъци в градски апартамент не е завършено без инсталиране на допълнителни конструкции, качулки или заграждения в стаята. Пъдпъдъците могат да се държат в къщата, в стая, където децата или възрастните често посещават, но тук се изисква специално внимание.

Отглеждането на птици включва грижи за птиците и постоянно почистване на заграждението. В помещенията за птици има малко място, но може и да се разпредели правилно. Отделен въпрос се отнася до миризмата. Невъзможно е да се поддържа пъдпъдък без защита от миризма и изпражнения в хола. Развъждането на домашни птици у дома е икономически изгоден бизнес, който не трябва да навреди.

Защо пъдпъдъците могат и трябва да се отглеждат в градска среда? Дори в малка клетка такава птица има добро производство на яйца и наддаване на тегло.

Пъдпъдъчите жълтъци и белтъците са полезни за поддържане на човешкия имунитет. Можете да използвате тестисите сурови или за готвене, но само в случаите, когато птицевъдът е уверен, че всички птици са здрави и не са болни.

По-трудно е да се избяга от миризмата, без която никой господарски двор не може да направи. Можете да се опитате постоянно да проветрявате стаята, но е много трудно да се организира естествена вентилация през студения сезон. Не може да се почиства и волиерата всеки ден. Можете да слушате опитни птицевъди, които отглеждат пъдпъдъци в продължение на много години.

Поддържане на птици у дома без неприятна миризма

Как да държите пъдпъдъци в апартамента си? Поддържането на пъдпъдъци в град в къща и премахването на вонята ще работи дори за начинаещи. В страната на изгряващото слънце има много вярвания, че отглеждането на пъдпъдъци в къщата е голям успех и щастие. Развъждането на пъдпъдъци в градски апартамент е не само удобно за получаване на полезни продукти през цялата година, но и интересно. Развъждането на птици с декоративна цел отдавна не е новост за градските жители.

Няма да има проблеми с пъдпъдъци в апартамента, като се имат предвид основните условия, при които птицата се чувства добре:

  1. Изисквания за клетка. Птиците живеят в клетка, която е монтирана на подовата настилка. Формата на оградата трябва да бъде правоъгълна, а в клетката трябва да се монтира ключалка. Допускането на птица до цялата къща е грешно, в противен случай няма да се отървете от вонящия изпражнения. За изолация стените на клетката са тапицирани със специален шперплат. За правилна циркулация на въздуха в изградената волиера се използва само една отворена предна част на клетката. Закупените или домашно направени волиери са еднакво добри за поддържане на пъдпъдъци у дома.
  2. Броят на опитомените птици. За подреждането на големи клетки се използват волиери с вградена батерия. Няма да е възможно да се отоплява целия добитък по друг начин. Клетъчните батерии са подходящи само за обемисти клетки.
  3. Температура и влажност. Оптималното място за подреждане на волиера е балкон, на който е лесно да се проветрява въздухът и да се почистват килиите. Температурният режим на балкона или отворената лоджия трябва да бъде най-малко 18 ° C по всяко време на годината. През зимата тази температура може да бъде постигната с помощта на специални лампи и нагреватели за домашни птици. Ежедневното проветряване на волиерата изключва течения, които само увреждат птицата.
  4. Лек режим. Пъдпъдъците са чувствителни към светлина и клетките им не могат да бъдат изложени на слънце. Свръхчувствителността на птиците трябва да се има предвид преди инсталирането на волиери в къщата или на балкона. За кокошките ярката слънчева светлина е стресираща. Намаляването на производството на яйца при женските се обяснява с грешен светлинен режим.

Ако държите птиците в правилните условия на вентилиран балкон, тогава ще бъде много по-лесно да избегнете неприятните миризми. Развъждането на пъдпъдъци в апартамент с човешки комфорт е постоянно проветряване на клетките, които са на сянка на балкона.

Пилешките изпражнения за домашно отглеждане на пъдпъдъци се почистват съгласно всички препоръки на опитни птицевъди. Отпадъците от домашни птици не трябва да се изхвърлят в обществен тръбопровод или през тоалетна вода. Отпадъците от домашни птици съдържат микроби, бактерии и патогени, които могат да застрашат всички домакинства. Миризмата не се отстранява с освежители за въздух.

Управление на отпадъците у дома

Борбата с миризмата от клетката от пъдпъдъци за апартамент започва от първите дни от живота на малките, веднага щом човек донесе птици.

Пъдпъдъчите пилета в апартамента не излъчват характерната воня през първите седмици от живота. Домашното отглеждане на пъдпъдъци не е пълноценно без постоянна вентилация, което намалява натрупаните миризми в зоната на заграждението. За пъдпъдъци в апартамента е отреден само балкон или вестибюл, който има прозорци. Други помещения не трябва да бъдат оборудвани за млади животни.

Излишните боклуци се отстраняват от балкона и се прави подовата настилка. Такова спално бельо предпазва от миризми на пъдпъдъци в градски апартамент. Изберете водоотблъскващи килими или сено, които периодично се почистват и подменят. От хранилките и поилките за пъдпъдъци в апартамента се появява характерна миризма на развалена храна. Застоялата храна и вода започват да гният под клетката. Остатъците от храна, която се е развалила, са идеалното място за размножаване на бактерии, които увреждат младите.

По време на периода на чести заболявания при млади животни, основните симптоми на които са разхлабени изпражнения, смяната на постелката се случва 2 пъти по-често.

В една къща най-доброто място за поставяне на заграждение за пъдпъдъци е балкон, но той също трябва да се поддържа чист. Отглеждането на птици е организацията на храненето и правилния живот на птицата. За начинаещите птицевъди е по-добре да гледат видео (видео уроци) за това как да отглеждат птици в апартаменти или в къща. Пъдпъдъците, които осигуряват яйца и месо, се нуждаят от постоянни грижи, особено за местоживеенето. Работата на тялото на птицата и миризмата на нейните фекални маси зависят от качеството на фуража. Неприятната миризма идва само от птици, които живеят в мръсни заграждения и ядат некачествена храна.

Правилната грижа е единственото условие, при което неприятната миризма не идва от птицата. Развъждането на птици в къщата е изпълнима задача. Усилията, направени за оборудване на волиерата, ще се изплатят на човек само с полезни продукти и липсата на воня от балкона.

Подобни статии
Отзиви и коментари

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим бонсай от фикус