Функционалност на машината за пъдпъдъчи пера

0
1305
Рейтинг на статия

Днес отглеждането и продажбата на пъдпъдъци се счита за много печеливш бизнес. Но за да продължите да печелите, трябва да създадете всички условия за това. След клането на птица, трябва да почистите трупа на перата и този процес е много дълъг и щателен. Но светът се развива, а заедно с него и технологията, така че днес има много различни устройства, които могат да помогнат с този проблем. Една от тях е машина за перушински пъдпъдъци.

Направи си сам машина за пера за пъдпъдъци

Направи си сам машина за пера за пъдпъдъци

Малко история

Машината за скубане на пъдпъдъци е прогресивен продукт, който може да ви спести време и енергия. Много учени все още се борят да постигнат идеала. Днес те са постигнали, че почти всеки птицевъд има такава машина вкъщи, защото можете да я направите сами у дома.

Има два вида машини за скубане:

  • небрежен;
  • производство.

Разликата между тях е, че производствената машина винаги е много голяма, обикновено можете да я намерите само във фабрики, тъй като тя е подходяща само за обработка на повече от 500 трупа на ден - такава машина за отстраняване на пера не е необходима на фермерите, които работят скромно домакинства.

Направи си сам машина за пъдпъдъчи пера е много лека единица, която е подходяща за хора, които не поддържат много голям двор. Такова устройство се състои от пластмасова форма, която прилича на цилиндър; вътре в него има специални издатини, благодарение на които птицата се почиства. Една единица може да почисти няколко трупа наведнъж. Всичко ще зависи от това какво ще бъде дъното.

Защо е необходимо?

Често се случва собствениците на техния дом или малка лятна вила да започнат да мислят за собствената си малка ферма и, разбира се, първото нещо, което искат да започнат, е птиците. Но не всеки осъзнава какво включва това, защото всичко започва с купуването на бебе и завършва с почистване на спиралата от пера.

Почистването на трупове е може би най-трудният процес, свързан с отглеждането на добитъка. Поради това начинаещите се опитват да измислят нещо свое, за да реализират някои иновативни идеи. Често всичко завършва с факта, че те развалят представянето на трупа и самото месо. За да избегнат подобни ситуации, те измислиха машина, която сама премахва перата от труповете. Обикновено перата е скъпа, така че много хора предпочитат да я направят на ръка.

Как протича процесът на почистване?

За основа се взема апарат - центрофуга, той самият пълни контейнера с вода, точно толкова, колкото му е необходимо. С помощта на вода и центрофуга птицата се почиства от пера и евентуална мръсотия.

След премахването на перата всичко минава през специално отделение. Всяко устройство, което е създадено с гладка повърхност, почти всички материали, от които е направено устройството, имат антибактериални основи.

Как сами да направите такова устройство

Най-важното в такова устройство са „пръстите“. По време на „цикъла“ трупът на птицата се придържа към пръстите, като по този начин се отървава от перата.Дори ако се опитате да го направите ръчно, той също няма да работи, освен това ще трябва да прекарате 2-3 часа, когато машината ще се справи за 30-40 секунди. Самото устройство е много скъпо, ще бъде по-лесно и по-лесно да го направите сами. Какво е необходимо, за да се създаде такъв агрегат?

  1. Направете рисунки.
  2. Намерете нещо, което прилича на цилиндър, за предпочитане от пластмаса. Това ще бъде основата на продукта - барабана. Можете също да използвате материали и метал. Пропорциите на барабана трябва да бъдат както следва: 75-80 см височина, не по-висока и 65-70 см по радиуса. Ако има желание да се направи по-голяма кола, пропорциите са както следва: височина - 2 м , а обиколката около - 170-180 см.
  3. Помислете за дебелината на материала, който сте избрали. Ако е избрана метална основа, тогава нейната дебелина не трябва да бъде повече от 1,3 mm. Имаше моменти, когато се използваше барабан от пералня.
  4. Направете дупки в барабана за пръстите. Между отворите трябва да има разстояние от 2,5-3 см, те трябва да заемат 1/3 от общата площ.
  5. Правилно изчислете силата на перата, тъй като ако мощността е силна, тялото ще удари пръстите и нейното представяне ще бъде повредено. За да се избегне такава ситуация, е необходимо да се погледне много внимателно и внимателно как е създадена машината.
  6. Осигурете стабилно положение на перата: под нейната основа трябва да се постави дървена плоска опора, така че да може да издържи на силни удари на барабана.
  7. Задължително е да се провери дали дъното на машината е в точен контакт със системата, която е отговорна за въртенето на барабана.
  8. Донесете вода към машината и направете вход и изход за нея. Това ще помогне в процеса на почистване на цялото устройство.

В интернет можете да намерите видео, което също ще ви каже стъпка по стъпка как да създадете устройство, какво е необходимо за това, какъв е принципът на неговото действие.

Как ще работи един домашен уред

Уредът трябва да започне да работи веднага щом щепселът бъде поставен в контакта. Първото нещо, което започва да се върти, е долната част на системата, докато самият труп ще се преобръща отново и отново, за което пръстите ще се „хващат“ и те ще освободят тялото от пера. Пръстите са най-добре направени от екологично чист каучук. В същото време тялото се залива с много гореща вода, която няма да навреди на перата кожа и нейната структура.

Топлата вода измива трупа и изплаква перата, като същевременно премахва мръсотията и я дезинфекцира. Вече след 30 секунди труповете ще бъдат обработени и готови за продажба. Ако го направите ръчно, процесът ще отнеме повече от един час. И накрая, остава да се провери как работи цялата система, първо без трупове, а след това и с тях. Трябва да бъдете внимателни и внимателни, когато създавате устройство, внимателно съставете чертежи. Няма нищо трудно да направите кола сами. Хранилката е истински спътник за птицевъдите.

Подобни статии
Отзиви и коментари

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим бонсай от фикус