Характеристики на сортовете круши Skorospelka от Мичуринск

1
1065
Рейтинг на статия

крушата Skorospelka от Мичуринск е доста ранен плод. Още в началото на лятото можете да приберете плодовете. Това е резултат от кръстосването на две разновидности - Ussuri и Bere Ligel. Различава се с високи нива на добив. Ценен и заради вкуса си. Ще разгледаме подробно описание на сорта в статията.

Крушови сортове Skorospelka от Мичуринск

Крушови сортове Skorospelka от Мичуринск

Характеристики на сорта

Ранното узряване на растението от Мичуринск се отличава с най-бързото време за поява на плодове.

Характеристики на сорта:

 1. Този сорт има дълъг срок на годност. При стайна температура плодовете могат да лежат около месец, а в хладилник 3-4 месеца.
 2. Различава се с доста висока зимна издръжливост. Дори при -40 ℃ круша дава отлични резултати при стареене. Кората не замръзва и нивото на увреждане на листовете не се увеличава.
 3. Характерна е добрата издръжливост. Внезапните промени в температурата, както и студените ветрове, по никакъв начин няма да повлияят на плодовете.

Беритбата започва вече 5 години след засаждането. При добри грижи добивът се увеличава значително всяка година. На около 40-годишна възраст крушата Скороспелка от Мичуринск дава около 100 кг плодове на хектар. За да увеличите добива от този сорт, е необходимо да засадите опрашител наблизо.

Сортът е подходящ за приготвяне на сладко или сок. Може да се използва като блат, конфитюр, конфитюр.

Описание на дървото

Височина до 10-15 м. Короната е с пирамидална форма. Не е прекалено гъста. Издънката е относително права, а кората е жълтеникава.

Листата са средни по размер и не са със стандартна яйцевидна форма. Краищата са леко ресничести. Те могат да бъдат насочени.

Описание на плодовете

Размерът на плодовете от този сорт е малък. Теглото варира от 70 до 100 g.

Описание на плодовете:

 • перфектна форма на круша;
 • светло зелен цвят, който при узряване става жълт;
 • кожата е гладка;
 • дръжки със средна дължина;
 • плитка чинийка;
 • субспиналната тръба е къса и т.н.
Описание на крушовите плодове

Описание на крушовите плодове

Вкусът на крушата Skorospelka от Мичуринск е отличен. Вътре плодовете са сочни и сладки, с известна киселинност. Структурата е леко рохкава, усеща се леко гранулиране.

Грижа

Слънчевият район е най-благоприятното място за растежа на Скороспелка. Когато засаждате, трябва да обърнете внимание, че няма сянка от сградите наблизо. В крайна сметка слънчевите лъчи са основният фактор за получаване на сладкия вкус на плодовете. Колкото повече слънце, толкова по-сладка е крушата.

Най-доброто време за засаждане на круши Skorospelka от Мичуринск е есента (за предпочитане през септември, така че все още да няма студено време) или пролетта (веднага след като снегът се стопи напълно на земята). При кацане трябва да се придържате към следните правила:

 1. Дупката трябва да бъде изкопана поне 2 седмици преди засаждането. Дълбочината е около метър, а диаметърът е от 80 см.
 2. Обърнете внимание на почвата. Ако е пясъчен, тогава дъното на ямата трябва да бъде покрито с 20 см глинен слой.
 3. Дупката трябва да се запълни с тор малко по-малко от половината.Можете да използвате стар тор или растителен хумус.
 4. Преди засаждането е необходимо да забиете дървен кол в дупката - около един и половина метра.
 5. В средата на дупката се прави малък хълм и там се засажда разсад. Необходимо е корените да се изправят внимателно.

Поливане

След засаждането почвата трябва да бъде добре утъпкана и напоена (2-3 кофи). Струва си да се отбележи, че сорт като Skorospelka от Мичуринск не жадува за често поливане. Едно поливане на сезон ще бъде достатъчно. 1 кофа вода (10 л) е достатъчна за 1 дърво. В случай на липса на влага, вкусът на плодовете става по-тръпчив.

Плевене

В допълнение към поливането грижите включват постоянно почистване на плевелите, мулчиране с торф или компост и най-добре с хумус. В допълнение към наторяването на почвата, тя трябва да се разрохква от време на време. Това допринася за по-доброто проникване на въздух и влага, като резултат - узряването на вкусни плодове.

Подхранване

През есента дърветата се нуждаят от повече минерали. Във всеки градински център можете да си купите минерален комплекс за овощни дървета. През пролетта дървото се нуждае от азотно торене. Най-добрите са амониев нитрат и урея.

Подрязване

Крушите от сорта Skorospelka от Мичуринск са склонни да намаляват по размер с богата реколта. За увеличаване на плодовете е необходимо да се прави ежегодно обрязване - отстраняване на повредени издънки, образуване на корона, обрязване на болните области. Това ще помогне за нормализиране на плодовитостта.

Болести и вредители

Крастата е често срещано заболяване при овощните дървета, но този сорт не страда от това заболяване. Но неблагоприятните условия могат да повлияят на появата на гниене на плодове.

Болести и вредители

Болести и вредители

Други вредители, засягащи растението:

 1. Гнил мърша е основен източник на болести. Спорите, които се образуват върху него, се пренасят в листата с помощта на вятъра. Признаци на заболяването са образуването на кафеникави петна, които в крайна сметка увреждат целия плод. За да се предотврати увреждането на крушите, повредените плодове трябва редовно да се изтръгват от дървото.
 2. На кората на растението често се появяват различни видове акари. Ето защо през есента е необходимо да започнете да почиствате дървото от вредители. Можете да се отървете от тях, като премахнете повредената кора. Друг ефективен начин е варосването. Към разредената смес може да се добави фунгицид за по-добър ефект.
 3. Несдвоената копринена буба е доста опасно насекомо за всички широколистни. Те унищожават кората на дървото. Борбата с такива вредители е доста трудна, ако има голям брой от тях. Но за да се предотврати подобен проблем, е необходимо само редовно да се почиства дървото от плевели.

Има и други начини за борба. Основната е химикалите. Те ще помогнат бързо и ефективно да се отървете от вредители. Но си струва да се помни, че тяхното влияние може да има лош ефект върху вкуса на плодовете.

Заключение

Сортът круша Skorospelka от Мичуринск е много популярен поради своята плодовитост. Друго предимство е устойчивостта на замръзване, ветрове и температурни промени.

Този сорт е ценен заради ранната реколта, отличен вкус. Има един недостатък - намаляване на размера на плодовете поради високия добив. Но се елиминира с редовно поддържане.

Подобни статии
Отзиви и коментари

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим бонсай от фикус