Описание на крушата Нежност

0
1083
Рейтинг на статия

Нежността на круша е много популярна не само заради високия си добив, но и заради приятния си вкус. В описанието на сорта се отбелязва непретенциозност в грижите и красив външен вид.

Описание на крушата Нежност

Описание на крушата Нежност

Характеристики на сорта

Сортът круши Нежност е отгледан от руски животновъди в резултат на кръстосване на видовете Тема и Клапповая Любимица. Включен е в Държавния регистър на Русия. Идеален за отглеждане във всички региони на страната. Добивът на сорта е 30 кг от 1 дърво.

Описание на дървото

Дървото е доста високо, до 6 м височина. Crohn средна характерна, тясна пирамидална форма. Плододаването се наблюдава на основните и страничните издънки. Цветята са бели с приятен аромат. Кръгли компактни зелени листа с гладка повърхност.

Описание на плодовете

  • формата е голяма, крушовидна;
  • дължина на плодовете около 12 см;
  • теглото на отделна круша от сорта Tenderness е около 200 g;
  • цветът е жълт, с лек бургундски руж;
  • кората е покрита с плътен слой восъчно покритие.

Характеристики на вкус и употреба

Пулпът е сочен, мек. При нарязване се наблюдава кремообразна сянка. Вкусът е богат и приятен. Трябва да се подчертае сладостта и известната киселинност.

Може да се използва не само в прясно състояние, но и за приготвяне на различни ястия. Приятен вкус се забелязва при приготвяне на сладко, компоти или сушени плодове. Често бебешката храна се приготвя от нежната круша.

Засаждане на нежност на круша

Трябва да засадите растението през пролетта, в началото на март. Така дървото ще бъде по-устойчиво на екстремни температури и болести. Трябва да вземете решение за място за кацане. Необходимо е да се даде предимство на пропусклива почва, която получава достатъчно количество кислород. Нивото на киселинно-алкалния баланс трябва да бъде не повече от 4%. Ако знаете, че подпочвените води са близо до корените, трябва да инсталирате дренажна система в земята.

Разсадът трябва да е на 2 години, без повреди и болести. Най-доброто развитие се наблюдава при тези представители, чиято дължина на корена е 20-25 см. Важно е предварително да се подготви място за засаждане. Изкопаната дупка трябва да бъде дълбока около 100 см и широка до 60 см. В нея се изсипват органични торове (хумус, лопен или компост), в количество от 7 кг. След 2 седмици, когато всички хранителни вещества са проникнали в почвата, разсадът може да бъде засаден. Корените се разпределят равномерно по целия периметър на дупката, покриват се с пръст и внимателно се набиват. На разстояние 10 см от разсада трябва да се постави метален колче, което да служи като опора. С развитието на разсада трябва да увеличите размера на колчето, за което ще завържете растението.

Грижа

Грижата за круша е много лесна

Грижата за круша е много лесна

Според описанието този сорт е непретенциозен в грижите. Важно е да се придържате към стандартните мерки, приложими за повечето крушови култури. Сортът се нуждае от подхранване. Трябва да са 2 за целия вегетационен период.

  1. Използването на калиеви компоненти.Трябва да се извършва в началото на цъфтежа. Необходимо е 30 г калиев нитрат да се разреждат в 10 литра вода и да се излеят 5 литра разтвор под корена на растението.
  2. Извършва се по време на образуването на плодове. Разредете 50 g суперфосфат в 10 литра вода и изсипете 7 литра разтвор под всяко растение.

Не е нужно да поливате реколтата често. Оптималният интервал на поливане е 1-2 седмици. Всеки път, когато трябва да излеете 20 литра вода в 1 дърво. Смята се, че е най-добре да се напоява сутрин или вечер, когато няма пряка слънчева светлина. След поливане, след 2-3 дни, можете да разхлабите почвата и да премахнете плевелите.

Подрязването на короната е много важна стъпка за грижи. В началото на март трябва да премахнете повредените и сухи клони, които абсорбират твърде много хранителни вещества. В края на октомври короната трябва да се изтъни и височината й да се намали леко.

Контрол на вредителите и болестите

Основните заболявания, които могат да засегнат този вид, са струпясване, бактериоза и гниене на плодове.

  1. Можете да се борите с струпясването, като напръскате с колоидна сол (20 g на 10 литра вода).
  2. Можете да се отървете от бактериозата чрез пръскане с разтвор на манган (2 mg на 10 l вода).
  3. В борбата срещу гниенето на плодове на помощ ще дойде разтвор от дървесна пепел (200 g на 10 литра вода).

Листни въшки и бръмбари се срещат сред вредители. Пръскането на дървото с Oxyhom (40 mg на 10 литра вода) ще се превърне в ефективно средство срещу листни въшки. Разтвор от лют червен пипер (1 чаена лъжичка на 10 литра вода), който също се напръсква, ще помогне срещу бръмбари.

Заключение

За да отглеждате здраво дърво, което да ви осигурява вкусни и висококачествени плодове всяка година, трябва да се придържате към всички препоръки за грижи и засаждане. Най-малката грешка може да причини смущения в развитието на дървото.

Подобни статии
Отзиви и коментари

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим бонсай от фикус