Описание на круша Ларинская

0
1150
Рейтинг на статия

Ако искате да отглеждате висококачествени продукти с дълъг срок на годност, тогава зимната круша Larinskaya е идеална за вас. Описанието отбелязва, че сортът е идеален за отглеждане в северната част на Урал на страната.

Описание на круша Ларинская

Описание на круша Ларинская

Главна информация

Сортът круша Ларинская е отгледан в Урал в началото на 90-те години. Този вид е получен след кръстосването на 2 други вида: Ussuriiskaya и Lyubimitsa Klappa. Включен в Държавния регистър на Руската федерация. Добивът на сорта е отличен: от 1 дърво се събират около 40-60 кг продукти.

Описание на дървото

Дървото от този сорт е доста голямо, достига височина 7 м. Короната е цилиндрична, заоблена. Клоните са разположени под ъгъл от 90 ° спрямо основното стъбло. Големи тъмнозелени листа. Цъфтежът се случва с бели съцветия, които се характеризират с приятен аромат. Дървото започва да дава плодове 4 години след засаждането на постоянно място. Счита се за самоплодна, поради което не се нуждае от допълнителни опрашители.

Описание на плода

  • по време на узряването на плодовете кората е зелена, след 2 седмици съхранение сянката се променя на жълта;
  • кръгли, леко удължени;
  • средното тегло е 150 g;
  • семената са кафяви, малки;

Вкус и употреба

Крушите Ларинская принадлежат към десертни култури. Има приятен сладък вкус, напомнящ донякъде на праскова. Целулозата е сочна, не е примамлива. Наблюдава се подобряване на вкуса при продължително съхранение.

Можете да ядете продукта пресен, да го използвате за създаване на плодови салати. Високи вкусови показатели се отбелязват, когато се консервират за зимата. Често се използва за приготвяне на бебешка храна.

Засаждане на круша Ларинская

Необходимо е да засадите растението в началото на март. Трябва да вземете решение за правилното място за кацане. Засаждайте реколтата само на добре осветени места, които не са в близост до огради или сгради. В противен случай короната на дървото няма да бъде достатъчно развита, което ще се отрази отрицателно на крайния добив. Почвата трябва да е плодородна, с ниско киселинно-алкално равновесие (не повече от 4%). Разсадът трябва да е на възраст поне 2 години. Смята се, че такъв посадъчен материал е по-устойчив на отрицателни фактори на околната среда и ще ви позволи да получите по-добри добиви. Уверете се, че разсадът е без повреди или болести, в противен случай растението може да умре.

Буквално 14 дни преди засаждането трябва да изкопаете дупка и да излеете 1 кофа хумус или компост в нея. Това ще позволи на почвата да бъде наситена с полезни съставки. Веднага след като настъпи денят на засаждане, трябва да поставите разсада в дупката, така че кореновата шийка да е над земята (буквално 4-6 см). Корените се разпределят внимателно из ямата, покриват се с пръст и почвата се уплътнява. Трябва да забиете метален колче до него, за да завържете храста, в противен случай той може да се деформира при силен вятър. Обикновено на 1 квадратен метър се засаждат не повече от 2 растения поради голямата им корона.

Грижа за растенията

Крушата не се нуждае от обилно поливане

Крушата не се нуждае от обилно поливане

Сортът круша Ларинская е непретенциозен в грижите. Не е нужно да поливате растението често. Достатъчно е да се налива около 10-15 литра топла вода веднъж седмично. Поливането се извършва рано сутрин или късно вечерта, за да се избегне изпаряването на влагата. След поливане е препоръчително да се разрохка почвата на дълбочина 10 см. Необходимо е да се премахнат плевелите, тъй като те поемат твърде много хранителни вещества от почвата.

Торовете се прилагат с развитието на растението. Първото подхранване със суперфосфат (30 g на 10 l вода) се извършва 1 месец преди цъфтежа. 5 литра от лекарството се изсипват под растението. С началото на плододаването трябва да разредете 50 g калиев нитрат в 10 литра вода и да излеете 5 литра под всеки храст.

Подрязването на клони се извършва ежегодно, 2 пъти. Първата резитба се извършва в началото на март. По това време трябва да премахнете сухи клони. През есента всички повредени и болни клони се отрязват.

Вредители и болести

Този вид е устойчив на брашнеста мана, бактериоза, струпеи и бръмбари. Основните врагове на растението могат да бъдат молецът и листната въшка.

Можете да се отървете от молца, като напръскате с течност от Бордо (2 mg на 10 литра вода). В борбата срещу листни въшки е препоръчително да се използва разтвор от Oxychom (40 mg на 10 литра вода).

Заключение

Крушата ларин се счита за отличен вариант за начинаещи в областта на градинарството. Той е непретенциозен в грижите, устойчив на болести и има отлични показатели за добив, така че търсенето за него нараства всяка година.

Подобни статии
Отзиви и коментари

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим бонсай от фикус