Най-добрите колоновидни круши за региона на Москва

0
1475
Рейтинг на статия

През последните няколко години в Московска област започнаха да се отглеждат колоновидни дървета. Причината за това е появата на самото растение и фактът, че в такива региони на страната е важно да се оценят и най-малките парцели земя. Нека разгледаме кои са интересните колоновидни круши за региона на Москва.

Най-добрите колоновидни круши за региона на Москва

Най-добрите колоновидни круши за региона на Москва

Характеристики на колоновидните култури

Колонните дървета са компактни на външен вид. Те често се наричат ​​джудже култури. Това име на дървото се дължи на факта, че формата му е подобна на колона, тоест страничните клони са близо до основния ствол. Листата са зелени, овални. Описанието показва, че всички сортове от тази категория се характеризират с богат меден аромат и сочност на плодовете. Те не се нуждаят от специални грижи, така че всеки може да ги засади в собствената си градина.

Тази серия се характеризира с необичаен външен вид, поради което често се използва за украса на градина или двор. Такива крушови култури могат да бъдат летни, зимни и есенни. Ако искате да консумирате крушови плодове в продължение на 6-8 месеца, трябва да засадите на мястото растения, които дават плодове през различни сезони.

Дърветата започват да плододават през втората година след засаждането. Отбелязват се отлични показатели за добив. През първите няколко години можете да съберете около 50-80 кг избрани продукти от 1 растение. С течение на времето, 4-5 години след засаждането, добивът се увеличава няколко пъти. Такива култури са устойчиви на отрицателни фактори на околната среда (слана или суша). Трябва да се отбележи, че те имат добра имунна система по отношение на заболявания.

Даликор

Този сорт се счита за ранна зима. Често може да се намери в Московска област. Беритбата трябва да е в средата на октомври. Ако плодовете се съхраняват при правилната температура (около 8-10 ° C), тогава те могат да се съхраняват без загуба на вкус и продаваемост в продължение на 4-5 месеца.

Теглото на отделен плод е 500 г. Описанието показва, че този сорт се характеризира с висок добив: около 35-40 кг от дърво. Външната обвивка е представена в светлозелен нюанс, с лек червен руж. Пулпът е сочен, без водниста структура. В контекста на круша с богат кремообразен нюанс. Вкус на отлични, сладки плодове. Стрипчивост липсва на генетично ниво.

Декор

Стълбовидният сорт Decor е идеален за отглеждане в района на Москва. Плодовете започват да узряват в края на лятото. Те са сочни, меки. Идеален за бебешка храна. Пулпът е вкусен, сладък, без стягащо състояние. Теглото на отделна круша варира от 200 до 300 g.

Характеристики на сорта:

  • самоопрашване
  • устойчивост на замръзване;
  • подходящ за отглеждане на всякакви почви;
  • имунитет към молизиоза и спория.

Кармен

Сортовете се различават по вкус и цвят

Сортовете се различават по вкус и цвят

Този сорт колонообразна круша за Московска област е отгледан в Русия. Получено е в резултат на кръстосване на дъщерята на Уилямс и Бланк. Големите плодове могат да достигнат тегло от 250 g.Външната обвивка е представена в светложълт нюанс. 40% от плодовата площ е покрита с кафяв руж.

Пулпата е твърда, не е водниста. Вкусът е приятен, сладък. Сред основните недостатъци трябва да се отбележи ниска устойчивост на замръзване, късно узряване (края на октомври) и нисък добив. Предимствата включват такива характеристики като неизискващ към почвата и метода на засаждане, устойчивост на струпясване.

Любимец на академик Яковлев

Този идеален сорт круши за региона на Москва е получен чрез кръстосване на такива сортове като Esperena и Bergamot. Този сорт се характеризира с възможността за самоопрашване. За да увеличите добивите, трябва да засадите култура в близост до опрашителите - дъщеря на Бланкова и Есперен.

Плододаването започва в края на лятото, 5 години след засаждането на постоянно място. Отбелязват се отличен добив (около 50 кг на дърво) и устойчивост на ниски температури на въздуха. Теглото на 1 вкусен и сочен плод е 200-400 г. Повърхността се характеризира с жълт цвят, с лек бургундски руж. Вкусът е сладък, а ароматът е малко като дюля.

Сорт мед

Медената круша се счита за един от най-добрите колоновидни сортове круши за региона на Москва. Плодовете на тази култура са наситено жълти, без руж и петна. Теглото на плодовете е 400-500 г. Пулпът е сочен и приятен. Вкусът е сладък. Ароматът е характерен за продуктите от круши.

Дървото започва да дава плодове след 3 години след засаждането на постоянно място. Около 80 кг продукти могат да бъдат събрани от 1 дърво. Реколтата пада в началото на септември. Видът се характеризира с устойчивост на замръзване, суша и неизискваща почва. Единственият недостатък е, че събраните продукти бързо губят своята продаваемост и вкус (съхраняват се не по-дълго от 2 месеца).

Есенна мечта

Този сорт принадлежи към хибридни култури. Получено е чрез кръстосване на такива сортове като Dikanka и Kopeechka. Идеален за отглеждане в Московска област. Такива дървета не се отглеждат толкова често, колкото други. Това се дължи на факта, че плодовете на такова растение са с малки размери. Повърхността на крушата е покрита с малки кафяви петна. Продуктите се използват за приготвяне на конфитюри, сокове или други десерти.

Плододаването се наблюдава 5 години след засаждането. Беритбата се извършва в края на октомври. Отделните плодове могат да тежат до 400 г, но стандартното тегло е 200-250 г. Вкусът е приятен и сладък. Пулпът е сочен, но не воднист.

Сапфир

Този сорт узрява в края на октомври. Дървото започва да дава плодове 3 години след засаждането. За да достигнат плодовете на зрелост на потребителя, те се берат на етапа на техническа зрялост и се оставят в мазето за 15-20 дни. Можете да съхранявате продукти в това състояние, без да губите вкус и представяне, до декември.

Теглото на крушата е около 300 г. Повърхността на плодовете е наситено жълта. Вътрешната плът е бежова. Вкусът на круша е наситен, сладък, приятен. Пулпът е сочен. Този вид е не само устойчив на резки промени в температурата, но и на най-често срещаните заболявания.

Северянка

Северянка често се среща в градините на Московска област. Дървото започва да дава плодове още 2 години след засаждането на постоянно място. Дава отлична реколта годишно (около 60 кг от 1 дърво). Беритбата се извършва в края на лятото или началото на есента. Единственият недостатък на такава круша трябва да се счита за факта, че тя започва да се руши по време на зрялост.

Плодовете нямат подчертан аромат. Вкусът е сладък, малко захарен. Теглото на круша средно е 300 г. Кората е тъмно жълта, с леко кафяв руж, който заема 30% от цялата площ.

Заключение

Като закупите най-добрите колонови разсад, можете да получите обилна и вкусна реколта. Тези сортове са устойчиви на много заболявания. Проучете всички параметри на определен сорт и едва след това вземете решение кой да расте.

Подобни статии
Отзиви и коментари

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим бонсай от фикус