Традесканция - знаци и суеверия за цвете

0
589
Рейтинг на статия

Признаците и суеверията за Традесканция не винаги са еднозначни, но в по-голямата си част са положителни. Отдавна е забелязано, че растенията имат специфична енергия и са способни да влияят на хората. Ако поставите вътрешно цвете правилно, то ще служи като защита от външен негатив, ще подобри атмосферата в къщата и ще увеличи благосъстоянието на семейството.

Традесканция - знаци и суеверия за цвете

Традесканция - знаци и суеверия за цвете

Известни вярвания

Има много признаци и суеверия за домашната Традесканция. Това цвете е буквално забулено в различни слухове, преминаващи от уста на уста.

Например, дълго време хората вярвали, че ако растението изсъхне и изсъхне след пренареждане, това може да служи като индикатор за патогенно място. Опитайте се да прекарате по-малко време тук и да го преместите в друга част на къщата.

Други популярни вярвания:

  • Здравото и добре поддържано цвете повишава самодостатъчността и независимостта на собственика. Човекът става по-твърд и уверен - занапред не е толкова лесно да го объркате или заблудите. В този случай не говорим за инат, а за сила на ума, проницателност и яснота на мисълта.
  • Пъстрата традесканция ще ви предпази от злото око и завистта при приемане на гости. Аутсайдерите не винаги осъзнават желание за зло - понякога могат да навредят дори с обикновена раздразнителност. Ако големите компании оставят след себе си главоболие, слабост и празнота, поставете цветето на видно място в хола.
  • С апатия, загуба на енергия и лошо настроение, отделете малко време за домашно растение. Измийте го под душа, разхлабете почвата в саксия или избършете листата с влажна кърпа. След 15-20 минути ще се почувствате много по-добре.

Смята се, че в къщата, където е това цвете, хората се усмихват и се смеят повече, което означава, че живеят по-дълго. Собственикът развива чувство за хумор и навик да гледа на света положително. В същото време силата на негативните мисли, натрапчивите състояния, меланхолията, постоянната психическа „дъвка“ изчезва.

Мога ли да държа вкъщи

Смята се, че Tradescantia може да абсорбира и обработва отрицателна енергия, както и да създава енергийна защита за помещението, в което се намира. Това пъстро цвете няма да даде пълно спокойствие и умиротворяване, но от друга страна, няма да позволи униние и застой. Не трябва да се включва от прекалено нервни и възбудими хора, които не могат да се концентрират.

Човек, склонен към суетене и прекалена приказливост, също не трябва да държи това растение, тъй като слабостите на характера ще се влошат. За всички останали Традесканция ще бъде чудесен съсед, стимулиращ въображението и създаващ приповдигнато настроение.

За защита цветето може да се постави в коридора, за засилване на съпружеската страст - в спалнята. Поставянето на саксия в детската стая не се препоръчва, тъй като бебетата могат да спят лошо.

Добро място за него ще бъде холът, както и трапезарията или кухнята.Лилавият сорт не трябва да се съхранява в домове, където са чести скандали, конфликти и недоразумения - той няма да се превърне в "буфер" за негативизъм, а ще отрази само върху членовете на домакинството. (Тя е по-подходяща за спокойни библиотеки, строги приемни, официални или частни офиси.)

Традесканция в учението на фън шуй

Цветето може да подобри здравето

Цветето може да подобри здравето

Според фън шуй стайните цветя представляват елемента на Дървото, който поддържа Огъня. Особеността на Традесканция е нейните пъстри цветове и разклонени стъбла, което също засилва активната огнена енергия.

Добро място за това растение е южният ъгъл на къщата. Там това ще обслужва най-добре здравето и финансовото състояние на семейството. Това поставяне се препоръчва особено при заболявания на бъбреците и черния дроб, силно подуване, депресивни състояния.

За да засилите любовната страст, трябва да поставите цвете в южната част на спалнята. Западната част трябва да се избягва поради концентрацията на елемента Метал: в комбинация с Дървото може да провокира кавги и конфликти между съпрузите.

Традесканцията не трябва да се поставя в северозападна и югозападна посока: това може да причини нежелани събития и да увеличи раздразнителността на домакинята. Освен това не можете да поставите саксия в стаята на човек, склонен към алергии, заболявания на кожата, зъбите, черния дроб и стомаха. При такова здравословно състояние трябва да укрепите енергията на Земята, която растенията отслабват.

Знаци в зависимост от вида

Признаците и суеверията също зависят от вида на растението:

  • Зебрина е най-добрият талисман срещу завистта, злото око и празно любопитство. Полезно е да го поставите на первазите на прозореца: не само за декорация, но и за дръзки лоши погледи.
  • Градинска красота - Традесканцията на Андерсен се счита за отличен катализатор за оптимизъм и добро настроение. Засадено в двора или градината, то ще подобри отношенията в семейството: между съпруг и съпруга, деца - и родители.
  • Аржентински Blosssefelda - ще привлече късмет и просперитет, ще помогне за разрешаването на незначителни проблеми и ще подобри ежедневието. В къщата, в която живее, оборудването се разваля много по-рядко.
  • Вирджиния е друг градински сорт, който може да служи като талисман за дома и домакинството. Засадено до жилището, то ще обезсърчи неканени гости и ще даде на собствениците увереност, сила на духа и отлично здраве.

Как да получите положително влияние от цвете

Първото нещо, което трябва да запомните: Традесканцията е полезна само при правилна грижа и грижовно отношение към нея. Това е цвете с активна енергия, което засилва намеренията на собственика, повдига тонуса, ускорява вибрациите. Помага за справяне с депресивно състояние на духа, засилва самочувствието, стимулира действията.

Не се приближавайте обаче към него с гневно, раздразнено или разочаровано настроение. Растението само ще увеличи агресивните емоции и болезнената чувствителност на човек.

Ако собственикът няма цел или някакви сериозни стремежи, цветето няма да може да му помогне по никакъв начин. Всички разсъждения ще останат на нивото на разговорите. Но ако знаете какво искате, въпреки че се съмнявате в себе си, Tradescantia ще се превърне в най-добрия талисман на увереност и късмет. Неговата енергия ще даде необходимата смелост и вяра, ще изясни мислите, ще зареди с оптимизъм, ще помогне да забележите нови възможности за постигане на успех.

Подобни статии
Отзиви и коментари

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим бонсай от фикус