Характеристика на есенните круши

0
974
Рейтинг на статия

Есенните сортове круши имат свои собствени характеристики: плодовете се съхраняват по-дълго, те са по-сладки и сочни и освен това имат висок добив. Плодовете узряват през есента. Всички видове са различни и имат особености на грижи и засаждане.

Характеристика на есенните круши

Характеристика на есенните круши

Есенна сладка

Есенното сладко е плодородно през септември и е особено популярно. Растението е студоустойчиво и високо.

Цветът на крушата е жълт, месото е меко и сочно, вкусът е деликатен. Особеността на Есенното сладко е, че е самоплодно. Това означава, че без външен опрашител растението няма да даде плодове. Наблизо трябва да има опрашител, за който други видове, като Северянка, са подходящи.

Московска есен

Плодовете на московската есен са сочни, устойчиви на болести. Най-добрите региони за засаждане са Московска област и средната ивица на Русия. Короната на дървото е във формата на пирамида, растението е средно голямо.

Московската есен е податлива на студ, така че градинарите се съветват или да го мулчират, или да покриват почвата. Прибирането на реколтата се извършва през целия септември.

Описание на характеристиките на Московската есен:

 • тегло на плодовете - до 100 g;
 • удължена форма;
 • зелено-жълт цвят;
 • розов оттенък.

Голяма круша

Голямата круша се характеризира с бърз растеж на плодовете, дърветата са високи, с разперена корона. Мястото за засаждане трябва да е голямо поради големия размер на дървото. Беритбата е през септември.

Описание на характеристиките на късния сорт Big Pear:

 • кръгла форма;
 • срок на годност - 5 месеца;
 • цветът е светложълт;
 • теглото не надвишава 150-200 g;

Растението се нуждае от обилно поливане.

Културата е устойчива на замръзване, което прави възможно отглеждането й в Сибир и Урал. Дърветата се нуждаят от ежегодна резитба.

Декан

Сортът Decanka е отгледан през Средновековието, дърветата са високи и имат буйна корона. Малката реколта има зелен цвят с руж.

Плодовете са сочни и имат деликатен вкус. Беритбата се извършва в средата на септември. При подходящи условия реколтата продължава около 3-4 месеца. Деканумът има италиански корени, но се е утвърдил добре и в Русия.

Имаше круши

Крушите се държат добре

Крушите се държат добре

Този сорт се счита за лесен за грижи, устойчив на замръзване. Крушите Bere са от френски произход и се събират в средата на септември.

Дърветата достигат максималния си растеж до 10 години, имат разпръсната корона. Изрязването е задължително за Bere. Размерът на плода е около 250 г. Формата е продълговата. Вкусът е деликатен и сладък. Растението започва да дава плодове едва след 6 години.

Есенна мечта

Особеността на есенната круша на сънищата е, че дърветата са малки, компактни, с разперена корона. Цветът на плодовете е оранжев, кръгла форма, размер - до 80 g.

Беритбата се извършва в края на август. Плодовете узряват до ноември и се съхраняват до шест месеца. Вкусът е сладко-кисел. Сортът Autumn Dream е устойчив на студено време и болести, има висок добив. Малките плодове обикновено се изпращат за преработка.

Есен Сусова

Есенна Сусова се отглежда в южната част на страната.Има големи плодове (200 g), оформени като ябълки, буйна сферична корона. Цветът е жълт, месото е бяло, стегнато и сочно. Вкусът на Autumn Susova е сладко-кисел.

Плодовете са устойчиви на замръзване и болести, имат добро качество на съхранение и добив.

Башкирска есен

Башкирът е популярен сред градинарите поради активността си на растеж. Малки плодове - до 90 г. Цветът е жълто-зелен с розов оттенък. Под кожата се виждат бели петна.

Башкирската есен узрява в края на август, но срокът на годност на тези плодове е кратък - до 40 дни. Растението се нуждае от опрашител, до него се препоръчва да се засади Башкирското лято или Северянка. Сортът е устойчив на болести и изисква малко поддръжка.

Есен Коршикова

Този сорт е хибрид, има активен добив, ранна зрялост. Името на вида идва от създателя - развъдчик Коршикова.

Описание на характеристиките на късната есен Коршикова:

 • устойчивост на замръзване до -43 ° С;
 • големи плодове - 200 г;
 • светложълт цвят;
 • сладък вкус;
 • срок на годност до 2 месеца;
 • реколта в средата на септември.

Кацане

Разсад от есенни сортове круши се засаждат през пролетта.

Размерът на ямата за засаждане трябва да бъде 100 cm широк и 60 cm дълъг. Ако почвата не е достатъчно плодородна, тя се наторява с хумус, пепел, дърво. Веднага след засаждането разсадът се нуждае от поливане; през зимата ямите се поръсват с торф.

За да се предпази, засаденото дърво е вързано за колче. Нежелателно е да се сменя мястото за кацане: трябва да е добре осветено, топло и сухо.

Грижа

За да е плодородна крушата, стволът се вароса: това помага да се предпази растението от вредители. През зимата дърветата се изолират, за което се използва покривен материал. Има степен на поливане - 2 кофи вода годишно от живота на крушата. В този случай се използва пръскане.

Дърветата се подрязват през пролетта и след засаждането на разсада.

Подрязването се извършва два пъти годишно, като се отстраняват лоши клони, придава на короната красива форма и в същото време се отървава от вредители. Първата резитба се извършва на 2-годишна възраст.

Заключение

Повечето градинари предпочитат есенни, късни сортове круши: те имат специален вкус и аромат. Тези растения са устойчиви на студено време и болести, поради което те се вкореняват в северната част на страната.

Подобни статии
Отзиви и коментари

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим бонсай от фикус