Хоя - народни поличби и суеверия за цвете

0
144
Рейтинг на статия

Някои вярват, че хоя или восъчен бръшлян носи нещастие в дома. Подобна хипотеза е погрешна и няма убедителни основания. Напротив, красиво растение, подобно на лиана, с деликатни, сякаш изляти от восък, малки пъпки може да донесе значителни ползи на собственика си.

Хоя подписва

Хоя подписва

Мога ли да държа вкъщи

Ако разчитате на мнението на цветарите, отглеждането на Хоя у дома не представлява никаква опасност.

Тя се разбира доста удобно в една стая с други растения. Освен това той добре омекотява емоционалния фон, носи комфорт и хармония, а също така помага да се справите с последиците от общуването с клюкари и завистници.

Обаче особено суеверните хора предпочитат да не държат това цвете у дома, вярвайки, че то извлича жизненост и енергия.

Подобни отрицателни отзиви са възникнали поради факта, че Hoye погрешно се приписва на свойствата на обикновения бръшлян. Той беше този, който в древни времена беше засаден на входа на къщата, за да премахне лошата енергия на идващите гости.

Къде да сложите Фън Шуй

Лианоподобното цвете нежно разнася течности, способно е ефективно да подтикне човек към положителни емоции и да се успокои.

Цветни поличби и суеверия от хоя

Цветни поличби и суеверия от хоя

Можете да поставите саксията във всяка част на къщата, но учението по Фън Шуй препоръчва идентифицирането на растението в коридора, в непосредствена близост до входната врата - това ще помогне да се минимизират последствията от негативното настроение на гостите и да се предпазите колкото се може повече.

Смята се, че Хоя:

 • подобрява възприемането на света;
 • настройва аурата на стаята за продуктивен живот;
 • хармонизира атмосферата на къщата;
 • извежда сексуалното и психологическото състояние на семейна двойка на ново ниво;
 • влияе благоприятно на взаимното разбирателство между близки и далечни роднини.

За да хармонизирате отношенията между съпруга и съпругата и да подобрите съвместния живот, е по-добре да определите цвете в спалнята. Освен това трябва да се даде предпочитание на сорта Кери с формата на листа под формата на сърца.

Ако го поставите близо до детската стая, това ще позволи на детето да се научи по-скоро на независимост. В хола - това ще помогне на собствениците да натрупат сила след тежък работен ден.

Ако е необходимо, за да се установи контакт с колеги и да се спечелят шефовете, в стените на офиса се поставя саксия с растение.

Вярвания

Всички негативни народни поличби и суеверия са причина за неправилното идентифициране на Хоя.

Хоя суеверие

Хоя суеверие

Неоснователно й приписват свойствата на обикновения бръшлян, към които тя няма нищо общо.

Цвете, което носи нещастие

Негативното отношение на хората към Хоя се дължи на значителен брой погрешно тълкувани суеверия. Според много от тях се смята, че лозата прави собственика си самотен, изгонвайки близки от къщата. Обаче освен врагове и завистливи хора, такава съдба не касае никого.

Не са спестени поличбите и захарният аромат, излъчван от цветето - някои вярват, че може да причини отравяне. Тази теория също не е вярна, тъй като растението не съдържа вредни вещества и токсини.

Цвете-мужегон

Някои ще приписват свойство мужегон на восъчен бръшлян - уж с появата на цвете в къщата всички представители на силния пол започват да го напускат, както за непълнолетни синове, така и за съпрузи или възрастни хора. Нещо повече, в суеверията последните често напускат не само дома си, но и този свят. Ако младо момиче, което все още не е намерило любовта си, ще отгледа растението, то ще остане само.

Няма потвърждение на тези хипотези. Напротив, мнозина, които държат Хоя у дома, са сигурни, че цветето помага за укрепване на семейните връзки.

Човек може да изчезне само ако е враждебен към близките си или е непоправим лъжец - закритата лиана напълно потиска енергията на такива личности и те не могат да се разберат под един покрив с екзотична красота.

Паразити и вампири

В дивата природа обикновеният бръшлян не се установява само в близост до големи растения, дървета и храсти - той расте в кореновата им система, като по този начин се храни с жизнени сокове и потиска собствениците си.

Хоя има своите корени и не вреди на съседните култури. Следователно вярванията за принадлежността на лиана към паразити и енергийни вампири също не се потвърждават от фундаменталната основа.

Ползи и вреди за хората

Безвредността на екзотичната Хоя е научно доказана. Той не отделя никакви вещества и токсини, вредни за човешкото тяло. Единственото нещо, което може да се превърне в препъни камък за лозарите, е подчертан аромат, който може да предизвика алергична реакция.

Хоя знаци и суеверия

Хоя знаци и суеверия

В тази връзка не е необходимо да се отглежда култура в твърде компактни помещения, семейства с малки деца или хора, страдащи от белодробна недостатъчност.

Ползите от растението:

 • насърчава пречистването на въздуха;
 • увеличава количеството кислород;
 • използва се за профилактика и лечение на фурункулоза / карбункулоза.

Признаци и вярвания

Не разчитайки на промяна на външния вид и състоянието на цветето, суеверните хора се опитват да се предпазят от възможни проблеми и нещастия:

Табели за фото стая Hoya

Табели за стая за снимки на Хоя

 • Hoya не принадлежи към култури с непрекъснат етап на цъфтеж, поради което образуването на съцветия в неподходящо време се счита за знак за ненавременна внезапна смърт на някой близък.
 • Пожълтели листа са сигнал за неблагоприятно състояние на нещата. Вероятно в къщата преобладава отрицателната енергия и членовете на семейството няма да е излишно да бъдат проверени в медицинско заведение, за да се изключи рискът от някакво заболяване.
 • Ако цветето започне рязко да изсъхва без видима причина, най-вероятно се е появил враг. Въпреки факта, че в тази ситуация екзотът отне опасността от собственика, той трябва да разбере недоброжелателя, за да елиминира напълно заплахата.

Полезни видеоклипове

Подобни статии
Отзиви и коментари

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим бонсай от фикус