Опасно ли е да държите орхидея у дома

0
1343
Рейтинг на статия

Орхидеята е красиво, нежно цвете, което символизира нежност и любов, способно е да определи истинските мисли на вашия събеседник. Трябва да държите орхидея у дома на определено място, така че да не приема положителна енергия.

Орхидея в къщата

Орхидея в къщата

Отрицателна страна

Признаците казват, че фаленопсисът принадлежи към редица цветно-енергийни вампири (той абсорбира жизнеността и енергията на околната среда: друго растение, животно или човек може да бъде донор).

Способността на фаленопсиса да черпи енергия у хората се обяснява с наличието на цветен прашец в съцветията, който има способността да притъпява човешките рефлекси, да наваксва съня, сънливостта.

Фаленопсисът е растение с женска енергия, така че това разкошно цвете не е подходящо за декорация на мъжка спалня. Орхидеята има положителен ефект върху женското тяло: повишава тяхното самочувствие, увереност, привлекателност, чар, женственост.

Широко разпространено е мнението, че фаленосписът се храни с мъжка енергия, тяхната мъжественост започва да избледнява с времето. В това отношение държането на орхидея у дома, където живее мъж, е вредно.

Ако е трудно да се разделите с любимото си цвете, тогава е препоръчително да го преместите от спалнята в хола, защото контактът с него по време на сън влияе негативно на аурата.

През нощта енергийният вампиризъм се изостря и орхидеята отнема цялата енергия от човек. Възможно е да държите орхидеи у дома само в стаи, където никой не спи.

Положителни черти

Въпреки противоречивия характер на орхидеята, тя наистина има положителни качества, които могат да подобрят и обогатят човешкия живот.

 1. Милтония е най-силният женски талисман, който ще помогне да се разкрие многостранната личност на момиче, да се намери хоби и да се настрои за творческо настроение. За да има благоприятен ефект едно цвете, трябва да създадете всички условия, от които се нуждае за растеж и развитие, да научите как правилно да се грижите за него у дома. Ако растението се разболее по ваша вина, то ще ви отмъсти, наваксвайки заболявания и проблеми в личния ви живот.
 2. Голям плюс за собствениците на phalaenospice ще бъде способността му да връща младостта, предишното здраве и да подобрява настроението.
 3. Цветето е талисман, пазител на огнището. Отличителна черта е способността да се разгадават скрити мисли, да се разпознават лъжите. Ако във вашия апартамент има човек, който ви влияе негативно, растението незабавно ще реши този проблем. Недоброжелателите при контакт с очите на цвете чувстват замаяност, умора и повишена тревожност.

Орхидеи знаци

Лилавото цвете ще помогне в борбата с мързела

Лилавото цвете ще помогне в борбата с мързела

Положителните качества на растението се променят в зависимост от цвета му, следователно, когато избирате зелен приятел в апартамент, обърнете внимание на цветовете му, защото нежеланите промени в живота могат само да ви разстроят.

 1. Червено / лилаво - борба с мързела. Това оцветяване увеличава волята, приближава ви до целта ви, мотивира за нови постижения.Хората, които обичат да отлагат всичко за утре, по-добре е да държат червено копие у дома.
 2. Жълто - увеличено богатство. Този цвят ще ви помогне да решите финансови проблеми и да се придвижите нагоре по кариерата.
 3. Портокал - попълване на жизнена енергия. Хората, които усещат липса на енергия, влошено настроение, здравословни проблеми, трябва да поставят портокалово цвете у дома. Този цвят изпълва всичко наоколо с положителна енергия.
 4. При дълбока депресия, апатия, меланхолия не можете да оставите всичко да мине от само себе си. Необходимо е да имате бяло или розово цвете у дома. Те ще помогнат за прочистването на аурата ви, ще възстановят спокойствието и ще внесат повече светлина и положителни моменти във вашето ежедневие. Необходимо е да се отглеждат розови орхидеи, за да се съживи женствеността, привлекателността. Контактът на млади момичета с такова растение допринася за развитието на техния чар.

Признаците от положителен характер ще работят само ако осигурите необходимите условия: грижи, грижи и любов.

Избор на местоположение

Важно е да разберете, че влиянието на цветето върху живота ви зависи от местоположението му. За да намалите риска от негативни последици от контакта, за да внесете нови чувства, емоции в живота си, трябва да поставите саксии за цветя стриктно според Фън Шуй:

 1. Фаленопсисът на югоизток е магнит за просперитет и успех. Тази подредба е много подходяща за офис площи, работно място.
 2. Местоположение на югозападния прозорец на къщата - съживяване на бившите взаимоотношения, придобиване на хармония и разбирателство в семейния кръг. Цвят - червен.
 3. Източното разположение в къщата ще осигури бързо възстановяване, ще подобри общите здравни показатели и ще подобри настроението. Не поставяйте в спалнята (възможен е обратният ефект).
 4. Саксията в северната част на стаята е знак за делови човек. Наличието на такова цвете в офиса ще повлияе благоприятно на напредъка на делата, ще ускори растежа на материалното състояние, ще помогне да разберете цялата истина за вашия екип / бъдещ служител, инвеститор.
 5. Северозападното местоположение ще бъде от полза за връзките ви с членове на семейството, приятели, роднини.

Дори ако изберете подходящо място за цвета, но забравите да се грижите за цветето, тогава орхидеята става вредна за домашната атмосфера.

Заключение

Фаленопсисът е красиво растение, което е символ на чистота, елегантност, хармония и баланс. Има много признаци по отношение на фаленопсиса, те се основават на личния опит на нашите предци, така че когато купувате такова цвете, обърнете внимание на суеверията.

Подобни статии
Отзиви и коментари

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим бонсай от фикус