Кондензирано мляко от круши - безпрецедентен деликатес

0
521
Рейтинг на статия

За зимата крушите се използват за приготвяне на компоти, сокове, консерви, конфитюр, конфитюр, конфитюр, блат, захаросани плодове и сушене. Тези плодове се мариноват (дори без стерилизация), накисват се в буркани и бъчви. Те се добавят към "солени" салати като аджика. Това не ти ли стига? Опитайте кондензирано мляко от круши. Рецептите по-долу ще ви позволят да приготвите малък, "пробен" буркан. И там - как да обичаш!

Класическата рецепта за кондензирано мляко от круши

Съставки

  • Круши - 500 г (вече белени)
  • Мляко - 300 мл (по-дебело, можете дори да вземете пълномаслено мляко или сметана)
  • Гранулирана захар - 300гр
  • Сода - 1 щипка

Вкусът на това парче напомня едновременно на „Ириска“, приготвена от варено кондензирано мляко и сладко от круши. Единственият недостатък на такова пюре е, че за да се получи вкусът на карамел и правилната дебелина, трябва крушите да се варят дълго време. Можете да ускорите подготовката, като замените част от обикновеното течно мляко със сухо мляко.

Подготовка

Между другото! Ако намерите тази рецепта извън сезона и наистина искате да я опитате, но имате само замразени круши, това не е голяма работа. Подходящи са и за кондензирано мляко.

Добивът зависи от времето на кипене. Ако готвите за кратко време и вземете течен карамел, ще има 500 мл. Ако готвите около 3 часа и изпарите течността до максимум, ще ви трябват буркан от 300 мл за готовото крушово кондензирано мляко.

Струва си да съхранявате такъв детайл на студено и тъмно място. Да кажем, в мазето, а ако го няма, в хладилника.

Крушово пюре с кондензирано мляко тип "Неженка"

Съставки

  • Круши - 1,5 кг (белени)
  • Гранулирана захар - 50-70 g
  • Кондензирано мляко - 130 г (около 0,3 кутии)
  • Сода - ¼ ч.л.
  • Вода - 2 с.л. л. (вряща вода)

Това пюре е наречено така, защото вкусът и текстурата са деликатни, просто мътни. За да го направите възможно най-ангелски, от всяка круша трябва да изрежете не само сърцевините, но и кората. За да спестите време обаче (особено ако имате блендер в ръцете си), можете да оставите кората. Малки парченца от него ще попаднат в готовото сладко, но няма да го развалят.

Подготовка

Важно е да закупите кондензирано мляко с високо качество, направено в съответствие с GOST.

И освен това към това кондензирано млечно сладко се добавят бял шоколад (половин опаковка, с най-високо качество), торбичка ванилова захар, т.е. 10 г, парче натурално какаово масло, канела. Последната подправка може да се добави или в смлян вид, или с пръчка (тя се сварява и изважда, преди да се навие сладкото в буркани).

Снимката показва буркан от 300 мл. Още 200 мл кондензирано мляко влязоха във ваза и веднага се удариха по масата.

По-добре е да съхранявате круша "Nezhenka" на студено място като изба. Но е по-добре да поставите буркана в хладилника - в края на краищата той съдържа мляко.

Готовото кондензирано мляко от круши се оказва дебело. Може да се сервира като конфитюр (в купа или като сандвичи). Подходящ е и като пълнеж за пайове, слой торти. И накрая, можете да намажете палачинки с такова кондензирано мляко, палачинките ще бъдат вкусни с него, а лъжица или две от такова картофено пюре (плюс лист прясна мента) ще допълнят идеално порция сладолед или друг бял сладолед.

Подобни статии
Отзиви и коментари

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим бонсай от фикус